15 september 2021
17:30

Barnarps IF

Straffade av Barnarp med matchens sista spark

Så var det äntligen dags att spela den framskjutna matchen mot Barnarps IF, laget som vi mötte i vårens första match. Då var det hjältarna från Vista som var starkast och vann med 7-3 på bortaplan efter en rikitgt bra match. Men redan då märktes det att Barnarp var ett lag att räkna med och rapporterar från andra ledare bekräftade att Barnarp utvecklats och spelade fin fotboll. Vädret var, likt de flesta matcher i år, väldigt inbjudande om än lite svalare. Domaren satte pipan till munnen och visslan förkunnade att nu var matchen igång!

1:a halvlek
Redan i halvlekens första minutrar kändes det som att hemmaspelarna kontrollerade händelserna totalt. Publiken bjöds kanske inte på riktigt samma skönlir som i föregående match mot Månsarp/Taberg, men å andra sidan var motståndarna någon nivå bättre. I sjunde minuten bryter Wide NS ett uppspel från sin anfallsposition, han skottfintar bort sin markering och placerar 1-0 lågt i målets vänstra hörn. Målet kom helt logistk sett till matchbilden och hemmaspelarna fortsatte att imponera, framförallt defensivt där man låg nära sina motståndare som inte fick tid att utnyttja sitt kortpassningsspel. Vista skapade ett par halvchanser men det var först i artonde minuten som ledningen utökades när Wide NS utnyttjade förvirring i hemmaförsvaret under ett byte och tog ett snabbt inkast som landade hos Jonatan. Jonte fick god tid på sig att placera in 2-0 till höger om bortalagets duktiga målvakt. 2-0 var också resultatet när halvtidsvisslan ljöd.

2:a halvlek
Publiken har sett det förr och fick tyvärr se det igen, Vista-spelarna spelar övertygande i första halvlek för att sedan ge bort initiativet i andra. Omgående fick Barnarp ett friläge efter en upprullning som heter duga. Alexander i målet var påpassligt ute och störde tillräckligt mycket för att avslutet skulle gå utanför. Barnarp fortsatte att skapa chanser och i halvlekens sjunde minut kommer också reduceringen till 2-1. En mittfältare i bortalaget gör ett finurligt instick till en fristående anfallare som från nära håll kan skjuta in bollen. Endast två minuter senare dyker ytterligare en stor chans upp för bortalaget, men Alexander gör en kvalificerad räddning på ett kanonskott från nära håll. Barnarp fortsatte att föra spelet samtidigt som hemmalaget skrapade ihop till ett par bra lägen, men skärpan i avsluten saknades tyvärr. Med fyra minuter kvar av halvleken lyckas bortalaget återigen öppna upp hemmaförsvaret med en genomskärare. Anfallaren som tog emot bollen avslutar resolut och kvitteringen är ett faktum. 2-2 är också resultatet inför matchens sista tredjedel.

3:e halvlek
De rödklädda hemmaspelarna inleder sista halvleken med lite större självförtroende och skapar ett par lägen omgående. I fjärde minuten glider Olle igenom och får sig en ordentlig tryckare. Frispark trodde många, men domaren var övertygad, straff för hemmalaget! Jonatan fick äran att lägga upp bollen på straffpunkten och helt utan nerver rullar han in bollen till 3-2. Efter målet är det som att luften återigen går ur hemmalaget. Gästerna, klädda i dräkter med en färg som kan antas för vinrött, är återigen laget som dominerar. Bra rörelse och passningsspel i kombination med att hemmaspelarna inte tar det defensiva jobbet på största allvar gör också att kvitteringen kommer. Tyvärr missade undertecknad att anteckna något om målet, men det påverkar inte det faktum att resultatet återigen var lika, 3-3. I matchens sista minut skapar bortspelarna oreda i Vistas straffområde och olyckligtvis dömer domaren straff för bortalaget efter en upphakning. Straffen som slås är hård och letar sig oturligt in mellan benen på Alexander. Detta är det sista som händer i matchen och resultatet skrivs till 3-4.

Sammanfattning:
Som så många gånger förr inleder vi matchen på ett strålande sätt. Vi spelar fin fotboll och tar helt rättvist ledningen med två mål. Som så många gånger förr bjuder vi in motståndarna i matchen. Vi tappar boll på fel ställen, laget blir utdraget och löpningarna för att hjälpa till framför det egna målet blir längre och längre. Man får inte glömma att vi spelade mot ett bra lag och med lite tur och lite mer skärpa i avsluten kunde resulatet varit annorlunda. Det finns många bra aktioner i första halvlek och stötvis under resten av matchen som vi kan ta med oss.